Kolmården Adventure Race – så gick det till

Nationaldagen firades som sig bör med en tävling. Det blev Kolmården Adventure Race och Arkösund som besöktes, dagen till ära.

Innan jag berättar om tävlingen måste jag slå ett slag för Arkösund. Jag har aldrig varit där och jädrans så fint det var. Vädret gjorde kanske sitt men vilken pärla med vattnet dikt an och mängder med hus som bara skattesmitare och knarkbaroner kan ha råd med. Å andra sidan är det säkert jätteblåsigt på vintern och det är ju inte skönt.

Nog om det för stunden. Tävlingen hade tävlingscentrum (TC) vid Sköldviks vandrarhem, det såg ungefär ut så  här:

TC

TC

Jag glömde pennor att rita i på kartan med, vilket syns på bekymmersrynkan.

Är du klar med pennan snart?

Är du klar med pennan snart?

Första sträckan var paddling som såg ut ganska exakt så här:

Paddlingen

Paddlingen

Vi startade på vattnet och jäsikens så fort det gick i starten! …för de andra alltså. Fredrik flög iväg och jag undrade om han visste vad han gjorde, det var en del kompetenta paddlare med. Även Martin markerade revir, i och för sig precis bakom täten men han visade att han ville vara med. Jag var mer som Ferdinand, satt i min sittbrunn och luktade på blommorna.

Nej, jag försökte men den som sa att ”försöka duger” var en förlorare… Jag tappade kontinuerligt men lyckades hålla Martin inom synhåll vilket förenklade min orientering. Han tappade kontinuerligt mot täten men höll dem inom synhåll vilket eventuellt underlättade även hans orientering, men det är en ren spekulation och något som jag varken kan bekräfta eller dementera. Sträckan var i vilket fall som helst lite rolig eftersom det var på HAVET och inte i ett dike vilket kan hända på multisporttävlingar. Jag tog årets första bad (frivilliga) när jag missade första kontrollen med 50 cm och inte orkade svänga runt kajaken, jag hoppade helt enkelt i och stämplade. Förvånansvärt skönt.

Jag tappade Fredrik strax innan kontroll två men Martin såg jag när jag landsteg för att ta den sista kontrollen på land, han var således inom räckhåll.

Sträcka två var en fotorientering. Kartan kan ha sett ut så här:

Löpningen

Löpningen

Benen var trögstartade men började kännas ok när jag kom in i skogen. Jag tog första kontrollen exakt som jag tänkt mig…spot on! …drabbades av hybris och gjorde en bedrövlig orientering till tvåan. Det var jag tack och lov inte ensam om för där fick jag kontakt med Martin och Mårten Svensson från Sportson Skövde. Vi höll sedan, mer eller mindre, ihop resten av löpningen som gick ganska ok.

Cykling

Cykling

Näst sista sträckan var cykling. Martin gjorde ett fint byte och pep iväg strax före mig. Jag segade mig ikapp honom och hela sträckan var vi lite gummiband…jag drog ifrån lite…han kom tillbaka…jag drog ifrån lite mer…han kom tillbaka. Även Mårten från Sportson Skövde (som vi hängde av precis på slutet av löpningen) kom ikapp och förbi. Dessvärre för honom så fick han punktering och då försvann han. Jag hade skapligt tryck i benen och drog ut gummibandet mer och mer. Ut till sista sträckan som var en snitslad löpning hade jag två minuter till Martin. Det visste jag förstås inte men jag visste att jag inte hade sett honom på ett tag.

Det snitslade löpningen gjorde vad den kunde för att klämma ut det sista ur benen, upp/ned/blött och repetera, riktigt kul.

Efter knappa tre timmar stämplade jag ut. Landin kom på tredje plats, jag på femte och Martin på sjätte, totalt sett en bra dag för team MestUte. Dock bör det nämnas att Jonathan Alm från Team Stockholm Extreme var före oss i mål men han hade tydligen missat en kontroll och diskades.

Sammanfattningen är att det var en fin dag och en fin tävling, mer sånt.

Länk till resultatlistan: http://www.kolmardenadventures.com/kar/kar13_resultat.php

Fler bilder:

Martin letar efter solglasögonen

Martin letar efter solglasögonen

Redo för start

Redo för start

Starten har gått!

Starten har gått!

Martin kunde inte låta bli önskebrunnen, en ponny ville han ha.

Martin kunde inte låta bli önskebrunnen, en ponny ville han ha.

Fredrik

Fredrik

Martin

Martin

Andreas

Andreas

Fredrik ut på avslutande löpningen

Fredrik ut på avslutande löpningen

Martin på väg mot mål

Martin på väg mot mål

Lagfoto, jag var tvungen att sluta tugga på min Lion och gömma den i handen

Lagfoto, jag var tvungen att sluta tugga på min Lion och gömma den i handen

Pallen i herrar Solo, från vänster 2, 3, 1

Pallen i herrar Solo, från vänster 2, 3, 1

Ha en bra dag!

Andreas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s