Långpass en lördag i juli…i år igen!

I lördags blev det träningsdag med ett rejält gäng. Det var Johan, Martin, Micke och jag från Eskilstuna, Christian från Örebro och Fredrik L från Stockholm. Som alltid blev Johans sommarstuga träningscentrum och vi hade sagt start klockan 10 så att utbölingarna skulle hinna sova ordentligt.

Planen var 2-3 h cykling och 2-3 h paddling. Eftersom inte alla hade tillgång till något paddelbart så började vi med cyklingen. Micke som hade ett tajt schema för dagen hade redan varit ute 40 minuter när han anslöt till oss och skulle avvika lite tidigare. Det blev 7,7 mil blandat underlag på 3 h 23 min. Rundan började och avslutades lite småtråkigt med bra tempo på asfalt och grus, däremellan hann vi med att visa Christian och Fredrik några godbitar i Kron- och Vilstaskogen.


Cykelsträckan

Efter cyklingen bjöd Martin på lunchfika, det var uppdukat en buffé av mackor, juice, kaffe osv osv…satt som ett knytnävsslag i en tom mage! Eftersom Martin var tvungen att diska och plocka undan innan Ellen kom hem hoppade han över paddlingen och blev kvar hemma. Hans officiella version var att han prioriterade ett löppass på eftermiddagen då BAMM 70 hägrar för honom.

När cyklingen var avslutad var det så dags för paddlingen. Johan och jag hade pratat lite om huruvida vi skulle paddla söderut eller norrut. Oftast paddlar vi söderut (motströms) vilket inte är så spännande och utmanande men för någon vecka sedan hade Johan och Marcus paddlat norrut (medströms) vilket tydligen var en toppentur då det fanns en glasskiosk på vägen. Det som talade emot det alternativet var att de dammluckor som finns i den vilda och fullständigt galna Eskilstunaån stod på vid gavel, således var det väldigt strömt innan luckorna och väldigt strömt efter luckorna. Eftersom det bara var karlakarlar och jag som skulle paddla, Micke och Martin hade avvikit på annat, så bestämdes det att vi skulle ta dödspaddlingen norrut. Fcuk! Jag såg framför mig hur jag spolades genom dammlucka på dammlucka och så småningom fick ha en sjömansbegravning för min nya surfski.

Men jag hade fel. Paddlingen var för en nybörjare som jag utmanande och lyften som blev kring dammluckorna var kanon för mig att öva på. Fredrik var till och med så snäll att han gick före och visade vart det fanns ett jordgetingbo jag skulle passa mig för vid ilägget i Skogstorp. Johan ville inte vara sämre utan visade mig vart det fanns ett överhängande träd att fastna i om man inte var med på strömmarna. Det var bara Christian som inte ville ge mig några tips, jag tror att han enbart hade ögon för Fredriks nya Rapido 2.0.

Vi startade paddlingen vid Närsjö och första lyftet blev förbi dammluckorna vid ”Gamla sågen” alternativt Husbybyn. Om någon är sugen att paddla samma sträcka så finns det en brygga på Husby-sidan nästan vid delningen innan luckorna, passa bara på stenen som ligger 10 meter innan bryggan. Gå sedan över den första dammluckan ut på ön och följ stigen till den norra änden, där finns det en brygga som duger fint att lägga ifrån. Det finns även en brygga på södra änden av ön om man inte vill gå så långt, den tog vi på vägen tillbaka.

Vid nästa lyft inne i Skogstorp valde vi att paddla mot kraftverket, det finns ingen klockren plats att kliva ur på men det var skapligt grunt vid kanten så det gick ok. Vi korsade sedan Rosenforsvägen och på strandkanten mot järnvägsspåret finn det dels en brygga (där det även bor jordgetingar), dels en grusstrand som det går utmärkt att lägga ifrån.

Då tiden, som alltid, tröt vände vi vid Skjulsta och paddlade samma väg hem, den skillnaden som blev var att vi vid lyftet vid Sågen/Husby lade i på södra sidan av ön istället för att gå till bryggan på ”fastlandet”.

Paddelsträckan blev sammanlagt 11,5 km på 1 h 48 min, ingenting de hissar våra tröjor i taket för men det var en nyttig träningsrunda för mig.


Paddlingen

Efter paddlingen visad Fredrik upp sin nya skida, en Nordic Kayaks Rapido 2.0. Väldigt fin och senast till säsongen 2013 äger Christian en likadan…kom ihåg vart du hörde det först!

Hen som kan förklara hur jag får ut mina gps-loggar från Funbeat ut till Google Maps så att jag kan länka till dem vinner en gel! …mutter mutter…

/Andreas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s