Löpsträckan (del av)

Idag, onsdag, var det dags för löpsträckan. Eller rättare sagt en del av löpsträckan. Jag ville inte ta ut mig helt så det blev vanliga kläder och stavar istället för racerdräkten 😉

Conrad ville gärna följa med så vi lämnade damerna hemma och gav oss iväg. Vid Åre torg sker växlingen så där började vi. Sträckan är dock inte uppmärkt än så jag tror jag gick fel i början, men efter lite letande hittade vi på rätt led efterhand. Det är en ganska tuff start och att ” bara gå” uppför är ganska jobbigt! Ja, det är ju trots allt en slalombacke så det kanske inte är så märkligt! Testade att köra utan stavarna i början och det kändes stor skillnad när jag sen använde dem! Stavar ”is da shit”!
Conrad halvvägs uppe i första liften. 20120627-180454.jpg

Vädret var som vanligt skiftande, tror jag tog av och på buffen 10 ggr. Regn, vind, sol om vartannat och ibland allt på en gång…
När vi kom högre upp blev dock vädret sämre och sämre.

20120627-180843.jpg
När jag kommit drygt halvvägs upp till toppstugan kändes det lagom att vända hemåt. Både pga vädret och för att inte bli för trött.

Här regnade det småspik.

20120627-181049.jpg

När vi vänt ner en bit blev vädret bättre igen. Det är jobbigare än man tror att gå brant utför, så vi tog det ganska lugnt – ungefär samma tempo som uppför.

Bild över där forsens ansluter till Åresjön.

20120627-181451.jpg
Det blev i alla fall 40 min upp och 40 ner. Tror inte jag kommer gå på så mycket hårdare i motlutorna på tävlingen heller, däremot ska jag försöka jogga där det flackar ut.

Efteråt tog jag och Kattis en sväng till Lundhags butik i Järpen. Kul att titta men inga spontaninköp…

Nu är det sluttränat innan tävlingen. Återstår att vila, äta och fixa med prylarna så allt är tipptopp! Ikväll kommer Fredrik M, Caroline och Jenny och i morgon ansluter Andreas m familj! Och icke att förglömma: fotbolls-EM fortsätter ikväll!!

Visst ja, höll nästan på att glömma; idag kom det slutgiltiga beskedet ang paddlingen. Det blir en alternativ sträcka på Åresjön. Vattennivåerna höjs tyvärr istället för att sjunka, som vi hoppats… Ca 22 km plattvatten inkl ett lyft på ca 300 m.

Ha det bra! Återkommer med en tävlingsrapport.

/Fredrik L

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s