”Pers” på milen som jag firade med Jackie

Idag är det den 12 maj och Göteborgsvarvet går av stapeln. Min grundtanke var att springa ett eget Göteborgsvarv men kände efter lite och tänkte att jag springer en mil snabbt istället och avslutar med lite crossfit.

När jag öppnade dörren öppnade sig himlen och jag fick återvända in för att dra på mig en regnjacka. Efter de första trehundra meterna kände jag hur benen började domna bort av det kalla regnet och jag tänkte att det kändes bra. Luften full av syre och ganska pigga ben gjorde att jag sprang på i bra fart. Kvalité i varje löpsteg tänkte jag för mig själv.

En annorlunda trötthetskänsla infann sig efter ungefär halva sträckan. Flåset var bekvämt, benen var någorlunda pigga men jag var ändå trött. Jag kom fram till att det var psykiskt. Jag är inte van att springa så fort. Jag valde att fortsätta koncentrera mig på varje enskilt löpsteg och struntade i att kolla på klockan.

När jag kom fram till medbacken, som är lite seg och lång, försökte jag trycka på uppför. Nu kändes det att jag sprang, pulsen och flåset ökade och magen började göra ont. Såja bara 1,5 km kvar tänkte jag. Efter ytterligare några minuter befann jag mig på vår gata och tryckte på i en svag uppförslutning ända fram. Jag stängde av klockan och kunde notera att jag sprungit 10145 meter på 42:00 min. Milen på ungefär 41:30. Nytt personligt rekord. Det kändes härligt och jag gick upp för trappen med ett leende.

In i hallen, av med kläderna och på med nya kläder för att gå och fira med Jackie. Jackie är en crossfitövning som går ut på att man kör roddmaskin 1000 meter, gör 50 thrusters med 20 kg och 30 pull ups så snabbt man kan. Ok det kanske inte gick jättesnabbt idag men jag är nöjd ändå.

Ha det bra!

Martin

Annonser

En tanke på “”Pers” på milen som jag firade med Jackie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s