Utmaningen/Multisport SM

Helgen som gick anordnade Karlstad Multisport sin årliga tävling Utmaningen. Utmaningen är en del av svenska multisportcupen och hade i år SM-status. Vi ställde upp med två lag, Vit och Grön. Vit bestod av Fredrik M och Marcus S medan grön bestod av Christian D, som i normala fall tävlar för team Bjärv, och jag själv.

Tävlingscentrum (TC) låg mycket fint i Mariebergsskogen centralt i Karlstad, med närhet till grisig löpning och paddelvatten.

Innan tävling var det som sig bör nervöst, särskilt eftersom jag skulle paddla kajak för första gången på tävling, visst har jag varit ute några gånger på MestUte’s paddlingsturer men aldrig paddlat i någon nämnvärt tempo.

Första sträckan bestod av en snitslad löpning med endast en kontroll, den låg dock 20 meter ut i vattnet och således var vi blöta efter bara några minuter. Blött skulle vara ett tema för dagen skulle det visa sig. Även utan det regn som tävlingen startade med skulle det bli en blöt och skitig tillställning. Det vita laget kom in för växling ca 2 min före oss i det gröna och gjorde en bra första sträcka. Tyvärr fick de stora problem på sträcka två som var en paddelsträcka och så var deras tävlingsdag över.

Efter första löpningen var det så dags för paddlingen och Christian hade lånat en kajak till mig. Christian som är kajakinstruktör hade nog en ganska komfortabel sträcka medan jag slet som ett djur för att försöka hålla jämna paddeltag med honom. Dessvärre lyckades det inte fullt ut men jag tror ändå inte att vi tappade så mycket till lagen runt oss. Väluppfostrad som han är så sa han att han tyckte sträckan gick bra.

Bilder från paddlingen:

Jag var fortfarande glad efter paddlingen, vad jag inte visste men borde ha förstått var att den efterföljande cyklingen inte enbart skulle bestå av asfalterad cykelbana. Cyklingen var den längsta sträckan och var kryddad med lite spännande moment. Den första kontrollen var ute i vattnet och för att komma dit var vi tvungna att klättra upp i en byggställning och hoppa ned i vattnet, och så var vi blöta igen till min stora glädje. Sträckan var blandad mellan orientering och snitslad bana. Ungefär mitt på banan så var det en stig som var snitslad och vi var således tvingade till den vägen. Dagen och kvällen innan hade det regnat som bara f*n och jag är övertygad om att tävlingsledningen njöt av det. Den snitslade stigen var som att cykla i ett dike med stenar och rötter, det vill säga ofantligt kul men jobbigt. Övriga spännande kontroller var en som var belägen högst upp i ett vattentorn (vi fick ta trapporna), en som låg på en ö (vi fick simma fram och tillbaka) samt sista kontrollen som var ett gammalt klassiskt gympasalsrep (finns det ordet eller hittade jag nyss på det?) som hängde från en bro. För att komma dit fick man simma ut i älven och klättra upp i repet för att stämpla. Klarade inte båda lagmedlemmarna det så blev det straffrunda som bestod av 1 km löpning. Christian var som en liten apa och slängde sig snabbt upp i repet, själv lider jag av tjock mage jämfört med mina små armar och fick därför kämpa lite mer. Det blev i vart fall ingen straffrunda.

Mitt under cykelsträckan var det en fotorientering inlagd. Orienteringen var av rogainmodell, det vill säga kontrollerna fick tas i valfri ordning, och gick väldigt bra bortsett från en smärre orienteringsmiss från mig.

Avslutande sträckan hade tävlingsledningen döpt till ”Trail run”. Med tanke på hur cykelsträckans snitslade stig såg ut så hade jag stora förväntningar på avslutningen, som även den var snitslad. Förväntningarna besannades, varje sumpmark, ravin och snårig granplantering skulle forceras till min stora glädje. Avslutningen av sträckan var en snitsling genom en gigantisk vassrugge där tävlingsledningen naturligtvis ställde ut en fotograf för att kunna förnedra oss på deras hemsida.

Efter 5 timmar, 12 minuter och 27 sekunder stämplade vi in som 22:a lag av 59 startande lag. När det är över blir man så här glad (även om jag gärna hade gjort om det).

Nu är det bara att ta sikte mot nästa mål, Johan, Fredrik, Fredrik och Caroline (inlånad från Team Diviner) ska alldeles strax börja kämpa i Sthlm Extreme och mitt nästa mål är Swedish Police Adventure som går av stapeln i slutet av september.

Avslutningsvis så måste jag ge tävlingsledningen beröm. Allt från TC till banor var väldigt bra ordnat och vissa moment var väldigt bra ur publiksynpunkt. Vi kommer garanterat tillbaka nästa år.

Vi hörs och ses.

Andreas

Annonser

En tanke på “Utmaningen/Multisport SM

  1. Ping: I väntan på vad då? | Fjällfräs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s