Höga Kusten Multi

Som en del av Höga Kusten Maraton anordnas också en multisporttävling i omgivningarna runt Nordingrå i hjärtat av just Höga Kusten. Jag skulle först köra mixklassen med Kattis, som dock fick stå över pga problem med benhinnorna. Planen var då att köra soloklassen – men Marcus, som var på tillfälligt besök hos sin syster i Sundsvall, hade inget annat för sig så efter lite råddande med prylar ändrades planerna i sista stund till en start i herrarnas duo-klass!

Tävlingen gick i lördags och med gemensam start drog alla klasser iväg på första löpsträckan vid 11-tiden. Ett stort gäng unga hungriga skidåkare stod för motståndet!

Starten

Terrängen bjuder generellt på rejäl kupering och denna tävling var inget undantag! Första två kilometrarna gick tungt uppför och vi lyckades bita oss fast i rygg på de löpstarka skidåkarna. Klättringen varade till och från i de första 5-6 av de totalt 8 km som första sträckan var. Efter 3-4 km tvingades vi släppa iväg täten. De sista två km var brant nedför där vi kunde hålla ett högt tempo och växlade några minuter efter soloklassens tät.

In för växling efter första löpningen

I herrklassen utgjorde vi och ett annat lag täten och tillsammans drog vi iväg på en mtb-sträcka. Sträckan var inte särskilt lång, ca 20 km, men bjöd likväl på ett antal höjdmetrar! Vi och det andra herrlaget körde jämnt tills vi kom till en rejäl lång stigning upp på ett berg där de kunde dra ifrån lite. Vi kämpade på och växlade ett par minuter efter när vi gick ut på en sträcka kombinerad med löpning/simning. En av killarna i det andra laget var rejält trött och fick slita på den 500 m långa simningen. Vi kunde ta ikapp en stor del av försprånget i vattnet och under löpningen in mot växling gick vi om och ledde med ett par hundra meter inför den sista löpsträckan som bestod av endast en kontroll. Tråkigt nog satt inte kontrollen där den skulle så medan vi irrade runt och letade sprang de andra om och vi kunde se hur de stämplade kontrollen hundra meter längre fram! Vi sprang så fort vi orkade för att ta ikapp avståndet, men eftersom det inte var mer än tre hundra meter kvar till mål så vi hann inte ända fram…

Inte för att jag är elitorienterare men när en kontroll är felplacerad hundra meter och dessutom blir avgörande på detta sätt känns det riktigt surt! Jag lyfte frågan med tävlingsansvarige som var ledsen för att det blivit fel men tyckte det var krångligt att börja stryka sträckor och kompenserade oss istället med en återbetald anmälningsavgift. Det var ju iofs gentilt men jag hade hellre vunnit…

Hur som helst blev vi tvåa, 4 sek efter vinnarna, och är nöjda med genomförandet – dock med en lite bitter eftersmak..
Nu är jag riktigt revanschsugen inför Stockholm Extreme (inte för att vi kommer slåss om förstaplatsen där – men ändå!).

Fredrik L

Annonser

En tanke på “Höga Kusten Multi

  1. Cecilia

    Nä vad tråkigt! Riktigt trist när det är pga av att någon annan gör fel 😦 men GRATTIS till andra-platsen får man väl säga ändå!

    /Sis

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s