Dusk till Dawn

I fredags kväll var vi en liten men tapper grupp som samlades i en av Stockholms södra förorter för att cykla ett långpass. För att dessutom träna mörkerkörning, med allt vad det innebär; pannlampor, svårare navigering, utebliven sömn m.m, så snodde vi helt enkelt Karlstad Multisports grej; Att cykla från skymmning till gryning. From Dusk till Dawn. (Du som hoppats på att detta skulle ha något med vampyrer eller splatter att göra har troligen slutat läsa nu va?) Mycket kostigt kan ju hända när man inte sovit på länge, men några sömnmonster dök aldrig upp.

Vi rullade iväg 21.30, och turades om att navigera. 50.000 del, mörker och ett myller av stigar gjorde det svårt i början. Men när vi kom längre ut ur stan kunde vi cykla på lite hårdare.

Vi körde mycket väg, men lade in en lång sträcka tekniskt cykling på ett MTB spår. Inga problem att köra hårt i skenet av en Petzl Ultra. 😉 Efter 4 timmar tog vi ett lite längre stopp, drack varmt, åt lite extra och blev hånade av de lokala raggarna som istället drack ur dunk och tävlade i vem som hade störst baslåda i volvon. Nu gick solen strax upp och det blev ljust. Men staden var stilla och lugn påvägen tillbaka. Tillbaka vid utgångsplatsen var vi runt 05.30. Vi hade mycket bra samarbete passet igenom och kunde hålla hög fart. Jag tror alla fick en fin genomkörare.

Efter 2 timmar sömn ringde klockan och jag och Tommy lastade kajakerna på biltaket. Vi tänkte nämligen testa lite paddling i inner skärgården. Även detta blev ett mycket bra pass. Framförallt för mig som klev utanför komfort boxen och körde surfskin. Vackert, läskigt, lärorikt! På de ruffiga passagerna körde Tommy ifrån mig i sin lite stabilare kajak. Där det var lite mer lättpaddlat körde jag istället ifrån honom. Vi tänkte inte köra från Dawn till Dusk här utan tog en fika och åkte hem efter 3 timmar.

Medans vissa roar sig på hemma plan, presterar andra på topp i Höga kusten. Jag vill passa på att gratulera Fredrik L och Marcus till en ”snöplig” andra plats på HögaKusten Multi!

Nästa vecka blir det forspaddling och fjällmaraton. Jösses vad bra man har det!

Fredrik M

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s