STAR 2011

Som sagt tävlade undertecknad och Caroline den gångna helgen i mix-klassen när Stockholm multisportklubb anordnade STAR i området kring Rosersberg.

Det var soligt och tryckande värme hela dagen och vi förstod att vätska och näring skulle bli en viktig komponent när starten gick i centrala Sigtuna kl. 11.00. 

Starten var en stafett längs en snitslad bana inne i Sigtuna centrum. Det drogs upp ett rejält tempo direkt och Caroline (som körde första sträckan) bet i bra och växlade inte långt från täten.  Jag tog över och försökte hänga på täten men när tempot blev så högt att syran började brännas i låren släppte jag för att spara lite krafter till de återstående 4 timmarna i värmen.

Efter stafetten blev det en rogaining, också den i Sigtuna.  Efterråt konstaterade vi att det nog var den jobbigaste sträckan på hela tävlingen!  Det var fortfarande riktigt hög fart och i kombination med stillastående luft i tryckande värme och tunga motlut tärde den på krafterna.  Sista kontrollen låg en bit ut i vattnet vilket bjöd på ett välkommet och svalkande dopp!

Därefter gav vi oss ut på en snabbcyklad mtb-sträcka tillbaka mot Rosersberg och TC. Vi tappade en placering när City Wolfs från Västerås klämde sig förbi på de lite mer tekniska partierna.  Förutom en mindre felnavigering gick sträckan bra och vi växlade in på TC för en ny fotorientering, nu i Rosersbergsområdet. Den bjöd på relativt lätt orientering och skapade inga direkta problem.

In till växling och ut på paddlingen (som vi visste var vårt svagaste kort). Vi paddlade Acron och tappade en hel del på tätlagen som kör sina snabba kolfiberkajaker. Vi blev omkörda av norska Up & Running, som kom i ett rasande tempo i sin Acron.  Vi körde så hårt vi kunde och på det stora hela kändes det bra, även om vi inte kunde ta rygg på nyss nämnda lag.

Efter paddlingen blev det växling till mtb och två varv på en fin och snabbcyklad snitslad sträcka. Vi hade då ett ganska stort glapp både framåt och bakåt och kunde inte påverka vår placering särskilt mycket men vi gav ändå järnet! Man vet ju aldrig om nån framför får punktering eller börjar dra på sig problem med vätskebalansen eller annat. 

Vi var båda trötta när vi växlade ut på avslutningssträckan som var en kort orientering i slottsmiljön runt Rosersbergs slott. Vi gav järnet även på denna sträcka och kom nöjda men trötta in i mål.

Vi gick i mål som 6:a (av 20 lag) med 25 min upp till pallen. Vi lyckades disponera krafterna bra och känner oss nöjda med insatsen! 

1:a kom Polarpuls, 2:a kom FJS och 3:a kom City Wolfs. 

/Fredrik L

Annonser

En tanke på “STAR 2011

  1. Caroline

    Jag var lite skeptisk och nervös i början inför att köra mixklassen med Fredrik L. Orolig att jag skulle ha svårt att hänga med i tempot, men det gick över förväntan och var mycket roligt. Landin var grym och tog mig på draglina så vi kunde hålla ett högt tempo. Det var en bra arrangerad tävling med en rolig bana. Lite mer paddling och teknisk cykling på schemat framöver så kanske det kan gå ännu bättre nästa gång.
    /Caroline

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s