Tour de France

Idag avgjordes le Tour de France! Efter tre veckor, 3642 km och knappt 92 h avgjordes sista etappen idag. Egentligen avgjordes dock touren redan igår under tempoloppet. Ett tempolopp där Contador och Schleck var jämna till en början (Contador ledde med 8 sek inför etappen). Schleck överraskade sen och tog in några sekunder men när det väl gällde tryckte Contador till och utökade sin ledning till 39 sekunder. 39 sekunder! 39 sekunder är exakt samma tidsmarginal som Schleck förlorade på bergsetappen när han i den gula ledartröjan tappade kedjan vilket huvudkonkurrenten Contador passade på att utnyttja och rycka ifrån och överta ledartröjan. 39 sekunder. Det bör också nämnas att en av de oskrivna regler som finns är att inte utnyttja eventuella utrustningsproblem hos en huvudmotståndare. Med just spel skulle de alltså teoretiskt ha fått precis samma tid!

Sista bergsetappen (etapp 17) försökte Contador be om ursäkt genom att ”ge bort” etappsegern till Schleck utan spurtstrid när de kom in tillsammans på upploppet (för övrigt efter att de krossat de övriga i den tidigare klättringen). Det känns väl inte som att en etappseger går att jämnställa med totalsegern… Däremot känns det som att Contador ändå var det starkaste kortet och jag tror att han hade tagit hem det i alla fall, men det är tråkigt att det inte kunde göras upp med justa medel!

Som kuriosa kan nämnas att Cancellara vann gårdagens tempoetapp med en snitthastighet på nästan 52 km/h!

Thomas Lövkvist fixade en 17:e plats, vilket är bästa svenska placeringen på 20 år! Grattis!

Det är ju bara att ge sig ut och köra!

Fredrik L

Annonser

3 tankar om “Tour de France

 1. Fredrik M

  Karlsson som kapten, Landin som spurtare så kan jag och klevan dra på slätten, hämta sportdryck och laga hjul. Vad säger du Hasse? Finns det något utrymme för Team MestUte att köra Touren 2011?

  Svara
 2. teammestute Inläggets författare

  Vilken kanonidé! Vi kanske kan ta över Team Skys nya buss – den är säkert uttjänt efter nåt år..

  Däremot tror jag nog att Karlsson får bli både bergsget och spurtare – jag vinner ju bara när jag lyckas lura alla andra. ”Jag tror det är nån mil kvar till mål” och sen smygspurta iväg och vinna tror jag kan bli svårt att köra på Touren.. Inte riktigt som att lura er på ortsskyltar runt Hälleforsnäs… 🙂

  Fredrik L

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s