Långsöndag

Söndagen blev nästan helt och hållet ägnat åt träning. För första gången på länge var hela laget samlat för gemensam träning. Med var också Hans Stipek och Bjarne Rikardsson för att hjälpa till med dagens huvudsakliga syssla, repövningar. Jag tror att Fredrik M kommer att berätta mer om klättringen så jag fokuserar på min och Johans hemfärd.

Eftersom jag och Johan inte tävlade på lördagen utan bara roade oss, jag var på bröllop och Johan gästade ett 40-årskalas, så bestämde vi oss för att springa hem från Tumbo där repmomenten genomfördes. Utan karta och kompass var det till att köra på känsla. Vi tog ut en riktning från klippan i Tumbo och satsade på att springa genom skogen till Hällby. Efter att ha kämpat oss igenom en ordentligt blöt skog så kom vi till slut ut strax väster om Gustafslunds handelsträdgård, precis som planerat! Vi var djupt imponerade över vår inbyggda kompass! Jag vill dock höja ett varningens finger för den dolda taggtråden någonstans i skogen mellan Tumbo och Hällby. Både jag och Johan hade turen att missa taggarna så skadorna blev inte värre än att jag rev upp ett litet hål i mina snygga tights, men frasen ”Never trust the guy with shiny gear” kanske är applicerbar även på multisportare? Hur som, tänk på taggtråden om ni springer där 😉

Väl framme i Hällby hittade vi. Hemvägen gick via baksidan av St Eskils kyrkogård, Mesta, Vilsta industriområde och Skjulsta där vi skiljdes åt. Jag lyckades skrapa ihop nästan 2,15 h träning och Johan fick ihop 2,35 h. Ett mycket bra pass med tanke på de dåliga förberedelserna vad gäller mat och sömn. Eftersom bröllopet jag gästade på lördagen var i Stockholm och klättringen i Eskilstuna blev det inte jättemånga timmars sömn och brunchen på MickeD var inte den ultimata laddningen.

Vad vi tog med oss från passet var att det var väldigt kul att springa där vi aldrig sprungit förut. Vi var överens om att träningssättet att bli utkörd i skogen och att få ta sig hem bäst man vill nog kan komma att användas i framtiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s