Intensiv styrketräning

När tiden och energin inte tillåter 120 minuterspass mitt i veckorna, och givetvis som komplement till dessa, får man ju hitta på något annat.

Jag har snubblat över CrossFit.
”CrossFit är ett styrke och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet.”

En central del av CrossFit är att övningarna utförs mot klockan. Antingen ett givet antal övningar så snabbt som möjligt. Eller en given tid under vilken du skall utföra så många rundor du kan av ett visst antal övningar. Detta gör styrketräningen väldigt intensiv och fartfylld. Dessutom finns det färdiga pass som presenteras dagligen, vilket gör att variationen blir stor! Jag har tidigare med bestämdhet tagit avstånd från gym. Men det här är kul!

Dagens pass idag på http://www.crossfit.com var t.ex: På tid! 5 varv av: 12 deadlift (marklyft), 9 power clean(styrkefrivändningar) och 6 push press. Relativt avancerade övningar. Men mitt motto här är ”så länge det inte gör ont”. Bra instruktioner finns, men fråga någon instruktör på ditt gym också. Passet tog ca 10 långa minuter för mig. Plus uppvärmning givetvis. Med 35kg på stången gick pulsen ganska fort upp på rött. Sjukt tungt med frivändningar. Men bra för repklättring och paddelmusklerna hoppas jag? Kan väl avslöja att de snabbaste gör passet på dryga 6 minuter. Med dubbelt så mycket vikt. Tur att man försöker vara multisportare, och inte styrkelyftare. 😉

Är du nyfiken så ta en titt på www.crossfit.com eller den svenska varianten med mycket bra instruktioner www.crossfitnordic.se

Fredrik

Annonser

En tanke på “Intensiv styrketräning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s